27.5.2020

Kuřim – bydlení na dosah od Brna

Proč bydlet v Kuřimi?

Kuřim se nachází pár kilometrů severně od Brna, žije v něm přibližně 11 tisíc obyvatel. Výhodami města je jeho dopravní napojení do Brna a veškeré zázemí větší obce (školky, školy, lékaři, nákupní centra, ale i menší soukromé obchody atp.). Autem je vzdálenost od hranice Kuřimi ke sjezdu na Globus 5 km, vlakem trvá cesta do Řečkovic 9 min, na hlavní nádraží pak 24 min. Kuřim je menší město, kde není cítit takový shon jako v Brně a přesto je člověk v Brně cobydup. Kuřim má stadion, sportovní halu i aquapark s koupalištěm. Krom toho v okolí Kuřimi jsou lesy, cyklostezky atd. To vše jsou důvody PRO bydlení v Kuřimi.

 

Ceny nemovitostí

K tomu všemu jsou ceny bytů a domů výrazně nižší než v Brně. Zájemci o bydlení si ze svého pohledu sami rozdělili město na 2 části: na novou část „Díly za Svatým Jánem“, což je lokalita při příjezdu od Brna po levé straně a pak „zbytek“ Kuřimi. Každá část má své výhody i nevýhody. V lokalitě „ Díly za Svatým Jánem“ najdeme novostavby bytů a domů, které se zde postupně stavěly po roce 2000. Výhodou je rychlý výjezd z Kuřimi na Brno a les za humny. „Ostatní“ část Kuřimi má výhodu centrální polohy uvnitř starší zástavby.

Z hlediska cen, pokud srovnáme ceny bytů v Brně a Kuřimi, pohybuje se rozdíl v cenách 15-25 % v závislosti na tom, s jakou čtvrt Brna byty a domu v Kuřimi srovnáváme. To je velký rozdíl a často hlavní důvod, proč kupující hledají byty a domy v Kuřimi místo v Brně. Dá se předpokládat, že tento trend v následujících letech ještě zesílí.

 

Zpět