7.6.2022

Brno - Komín - aneb jak se zde bydlí a jaké jsou ceny?

Městská část Brno - Komín leží v severozápadní části Brna. Většina z nás ji míjí, když míříme po Kníničské ulici (autem nebo šalinou) na Prýgl. Lidnatostí patří k menším městským částem – má ca. 7 500 obyvatel. Katastr obce je ale poměrně velký, má 7,6 km2. Pod Komín tak patří např. i Letiště Medlánky, což by většina z nás asi nehádala.  Kromě zastavěné části a letiště patří ke Komínu rovněž zalesněná Komínská Chochola, která našinci nabízí nádherný výhled na městské části Komín, Žabovřesky a Jundrov a lesy v severozápadní části Komína za Zoologickou zahradou Brno.

itažlivá lokalita - na skok do města i do přírody

Výhodou Komína je jeho poloha. Díky 2 tramvajovým linkám a přímému trolejbusovému spojení do centra, má městská část Brno - Komín výhodu rychlého spojení s centrem Brna. Komín na své jižní straně sousedí s Jundrovem a jako pomyslný předěl slouží řeka Svratka. Právě procházka kolem řeky zpříjemňuje nejedno odpoledne mnoha „Komíňákům“. Rovněž, pokud sednete na kolo, velmi rychle jste v přírodě. To vše zatraktivňuje Komín v očích svých obyvatel a dělá to to z městské části Brno - Komína velmi atraktivní lokalitu pro lidi všech věkových kategorií.

Typická zástavba

Pro velkou část Komína je typická zástavba rodinnými domy. V 70. letech pak došlo k výstavbě panelového sídliště a postupně se zastavovaly další části Komína. V průběhu posledních 20 let došlo k výstavbě několika bytových a rodinných domů přičemž o nové bydlení v Komíně byl vždy velký zájem a novostavby zde byly vždy velmi rychle vyprodány.

Ceny nemovitostí v Komíně

Komín je velmi žádanou rezidenční částí mezi našimi klienty. Zejména rodiny s dětmi vyhledávají tuto městkou části pro své výborné napojení do centra a možnost volnočasových aktivit v této městské části. Komín se tak z hlediska cen nemovitosti dělí společně s městskými částmi Žabovřesky, Královo Pole a Jundrov o pomyslnou třetí příčku v cenách nemovitostí v Brně (po Masarykově čtvrti, širšímu centru Brna a Černých Polích).  

Cena nových nebo plně rekonstruovaných rodinných domů (mimo hlavní ulice a mimo řadovky) s pozemkem 250-400 m2, garáží a užitnou plochou 120-150 m2 se pohybují standardně v rozmezí 15 - 20 mil Kč. Cena starších řadových rodinných domů nebo domů u hlavních ulic je samozřejmě nižší.

Co se týče cen bytů, pak ceny panelových bytů se pohybují + - 85 – 110.000,- Kč/m2, ceny novostaveb (do 10 let) nebo cihlových bytů se pohybují v rozmezí 90.000 - 115.000, Kč/m2. Konkrétní ceny se liší dle stavu bytu, konkrétní ulice, patra, světových stran, na které je byt otočený atp..

Zpět