15.12.2021

Bydlení a cena nemovitostí v městské části Brno – Jundrov

Stvořený pro aktivní oddych

Z jedné strany Jundrov lemuje řeka Svratka, z druhé pak na něj navazuje lesopark a obora Holedná. Jak řeka Svratka, tak obora Holedná jsou stvořené pro procházky. Obora Holedná láká nejen v létě, kdy poskytuje příjemný chládek, ale procházka na podzim, kdy padá listí, na jaře, kdy se vše probouzí nebo v zimě, kdy Vám pod nohama praská sníh, má vždy své kouzlo. Ti náročnější vezmou kolo nebo si mohou zaběhat v lese. Udělat na 10 km 500 výškových metrů zde není žádný problém.

Typická zástavba

Typickou zástavbou jsou rodinné domy.  V 70. letech pak byly vybudovány 8 patrové domy na ulici Jasanová a Dubová, které jsou doplněny menšími čtyřpodlažními domy na ulici Sosnová. V novém tisíciletí pak začínají vznikat nové bytové a rodinné domy u při ulici Lelkova a Optátova. Vznikají tak nové ulice: Ke Káčatům, Prašnice nebo Bratří Ocelků.

Přitažlivá lokalita

Díky své poloze, návaznosti na les a možnostem pro aktivní odpočinek se stal Jundrov s jednou z nejvyhledávanějších lokalit pro rezidenční bydlení v Brně. Pro studenty je zde zřejmě celkem „mrtvo“, ale rodiny s dětmi nebo aktivní senioři si zde přijdou na svoje. To vše má samozřejmě vliv na cenu nemovitostí. Nová část Jundrova se tak profiluje jako luxusní bydlení v Brně.

Ceny nemovitostí

Jundrov se tak společně s městskými částmi Komín, Žabovřesky a Královo Pole dělí o pomyslnou třetí příčku v cenách nemovitostí v Brně (po Masarykově čtvrti, širšímu centru, Brna a Černých Polích).  

Cena domů a bytů v Jundrově

Cena novostaveb rodinných domů s pozemkem 250-400 m2, garáží a užitnou plochou 120-150 m2 se pohybují standardně kolem 15 mil Kč. Cena starších řadových rodinných domů nelze přesně určit, ale v závislosti na poloze domu, stavu domu, garáži u domu atp. se pohybují ceny běžně kolem částky 10 mil K. Je však třeba podotknou, že často se jedná o domy s menší zahradou až dvorkem a bez garáží, velmi často pak ve standardním stavu. Větší domy, s garáží a zahradou startují na vyšších částkách.

Co se týče cen bytů, pak ceny panelových bytů se pohybují + - 80 – 100.000,- Kč/m2, ceny novostaveb nebo novějších cihlových domů se pohybují v rozmezí  100.000 - 120.000, Kč/m2.

Zpět